Tokodaltáró ismét sikeresen pályázott a Településfásítási Programban. Helyükre kerültek a facsemeték, melyek évekkel később terebélyes lombkoronájuk révén árnyékot nyújthatnak a kánikulában.

A településre idén tizennégy darab amerikai hárs és egy magas kőris érkezett, előbbieket a volt uszoda területén ültették el. A faültetésből Petrik József mellett Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője is kivette a részét. A folyamatokat szakmai szempontból Borka Viktor, a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársa koordinálta.

Tokodaltáró egyébként korábban is sikeresen pályázott a Településfásítási Programban. Az elmúlt években facsemetéket ültettek el a Sport utcában, a játszótérnél, valamint a Gárdonyi Géza Általános Iskola udvarán is.

Faültetés után új funkciókat kaphat a terület

Petrik József elmondta, hogy az önkormányzat a sportpálya mellett található volt uszoda területét szeretné új funkciókkal ellátni. Egyrészt ahol most egy romos épület áll, lényegében azon a helyen épül majd meg az új, két csoportszobás, összesen 26 férőhelyes bölcsőde. A terület másik, vagyis a sportpályától távolabbi részét a jövőben szeretnék parkosítani. Ugyan még várják a megfelelő pályázati lehetőségeket, de elképzelések már vannak. Akár egy új közösségi teret, játszóteret, vagy például sportolásra alkalmas játékteret is kialakítanának. Egyébként a tokodaltárói önkormányzat önerőből is igyekszik fejlesztéseket megvalósítani, ennek jegyében jelenleg is zajlik a Bányász Közösségi Színtér bejárata előtt lévő terület térkövezése.

Forrás: Kemma